top of page

Biografie

"Wat een waanzinnig mooie stem, mooi vol in het middengebied en helemaal strak in het hoog. Zij zingt met een helderheid die mij verbaasde. Waarom kende ik haar niet, onder welke steen heeft zij gelegen"

"Elrieke speelde ooit in de woonkamer van BLOFs oud-manager Frank van der Meijden die niet kon geloven wat hij hoorde: “Waarom hebben we niet eerder van haar gehoord!" 

 

 

Het muzikale avontuur van zangeres/songwriter/gitarist Elrieke van Gelderen start in 2005 wanneer zij voor het eerst op een podium staat bij het Open Podium in Waalwijk. Aldaar ontmoet zij folksinger-gitarist Leopold Geldtmeijer. Beinvloed en geïnspireerd door Leopold gaat Elrieke gitaar spelen, liedjes schrijven en samen treden zij op. Tevens speelt zij in de band “A Woman’s Voice”  waar zij o.a. op Jazz in Duketown speelt.

 

In 2008 ontmoeten Elrieke & Leopold  Chris en Linda Simpson van de Engelse Band Magna Carta (Airport Song, Lord of the Ages).  De muziek neemt steeds serieuzere vormen aan. Elrieke zegt haar baan op als maatschappelijk werker en verhuist naar de andere kant van Nederland, dichterbij Leopold, waar zij zich volledig toelegt op de muziek.

In 2011 vraagt Linda Simpson Elrieke voor haar project "Sisters in Song", waarna zij - samen met Leopold - zowel in Nederland als Engeland toeren. Ook maken zij CD opnames. De Britten houden van Elrieke en Leopold en ook na Sisters in Song toeren Elrieke & Leopold diverse malen van Noord naar Zuid-Engeland. Ter gelegenheid van hun zomertour 2013 maken zij de EP “A Touch Of The Dutch-Summer Tour 2013” .

Elrieke maakt in diezelfde periode ook haar EP “Key To My Heart”  in samenwerking met Henri Meijer, Juan van Emmerloot en de inmiddels overleden Don Willard.

De betrokkenheid en liefde die Elrieke voor mensen voelt, blijkt uit het starten met Lamento; live muziek bij uitvaarten en samen met leopold verzorgt zij menigmaal de muziek bij uitvaarten en herdenkingen. Daarnaast geeft zij muzieklessen/workshops en coaching op gebied van zang en songwriting.

In 2014 nemen de gezondheidsproblemen van Leopold de overhand. Hij krijgt o.a. jicht in zijn handen waardoor hij 2 jaar niet kan spelen. Dat is het moment dat Elrieke haar leermeester moet loslaten en zij gaat haar eigen weg. Na een korte pauze pakt zij de draad weer op en speelt solo op diverse festivals en stap voor stap bouwt zij haar programma op. Zij schrijft veel nieuwe liedjes en er ontstaan allerlei nieuwe muzikale ontmoetingen met nieuwe muzikanten en oude bekenden.

Nadat Leopold zijn gezondheid weer enigszins terug heeft, staan zij weer op het podium; als duo maar ook in diverse tribute projecten. Ze genieten van elke minuut totdat Poldy heel verdrietig, in augustus 2018 zeer plotseling komt te overlijden. Elrieke belooft hem de weg voort te zetten die zij ingegaan zijn.

Inmiddels werkt Elrieke alweer een aantal jaren een paar dagen per week in de hulpverlening; zo combineert zij haar liefde voor mensen met haar passie voor muziek. Zij is een veelzijdig artiest met een breed repertoire en is op mening podium te vinden, waar ze in diverse samenstellingen optreedt:

  • Solo

  • Elrieke & Friends: samen met bassist Peter Sorg, percussionist Roy Barkey en pedalsteel gitarist Harrie Brekelmans

  • Cohen Tribute: samen met  gitarist-vocalist Hans Ligtenberg en bassist-vocalist Marco van der Velden

 

Elrieke geeft huiskamer- en luisterconcerten, verzorgt sfeervolle achtergrondmuziek bij diverse (lunch-) etablissementen/restaurants en verzorgt incidenteel de live-muziek bij ceremonies, zoals een uitvaart, herdenking, maar ook bruiloftceremonies/huwelijkinzegeningen, waarbij men tot tranen geroerd is.

 

 

Stay in Tune met Elrieke!

Bio Compleet: Bio
bottom of page